Welkom bij ORIGINEL Kraamzorg, particulier aanbod voor Haarlem, Amsterdam e.o., alsook wereldwijd!

U wilt zeker zijn van hoge kwaliteit kraamzorg? Dat kan!

Kraamzorg zoals het oorspronkelijk bedoeld is: zorgzaam en deskundig, rustgevend en flexibel.

U bepaalt hoeveel zorg u wilt en op welk moment van de dag, zonder vergaande bemoeienis van een zorgverzekeraar of een protocol van een organisatie. Weg met de middelmatigheid; uw start met uw nieuwe kind moet een feest worden!

Kenmerk is mijn persoonlijke stijl, ontwikkeld door ruime ervaring, waarvan 10 jaar internationaal.

 

Vooraf kennismaking is vanzelfsprekend, u wilt toch weten wie er voor u komt zorgen?

Kijk voor mijn beschikbaarheid bij het hoofdstuk Contact.

 

 

Referentie Amsterdam

 

Zeven jaar geleden werd onze dochter geboren en de ervaring die wij met kraamzorg hadden was buitengewoon slecht. Onze dochter had zowel een voedings- als een slaapprobleem.

Doordat wij bijna dagelijks een andere kraamverzorgster hadden ( via een gerenommeerd Amsterdams bureau) hadden gingen de problemen van kwaad tot ergere en kwamen wij in een vicieuze cirkel van uitputting terecht. Dat wilden wij nooit meer. 

Na lang zoeken kwamen wij de site van Nel tegen. Na de eerste kennismaking bleek de wederzijdse klik er meteen te zijn.

Nel was heel helder wat wij konden verwachten van de aanstaande kraamweek. Tussentijds is er wederom contact geweest. 

De eerste ochtend na de bevalling is Nel bij ons gestart en is opnieuw heel helder geweest over de verwachtingen en dat zij alles in overleg doet zonder dat wij de regie uit handen verliezen.

Nel voelt feilloos aan waar de behoeften binnen het gezin liggen.

Eerst heeft ze ons onwijs op gang geholpen met de borstvoeding. Daarna heeft zij al onze zorgen weggenomen wat het slapen betreft. 

Het is  bijzonder wat je al in de eerste week van een baby kan bereiken wanneer je de juiste persoon om je heen hebt.

Buiten deze intensieve ondersteuning draaide Nel haar hand nergens voor om. Zij wilde nooit haar "tijd uitzitten". Elke minuut werd benut. De kookkunsten van Nel zijn buitengewoon te noemen, alles was binnen no time klaar en dan ook nog zeer voedzaam en op het niveau van de Franse haute cuisine. 

Onze dochter van zeven mocht regelmatig meehelpen in de keuken, daarnaast deden zij andere gezellige activiteiten met elkaar ; een genot om hen zo te zien genieten. 

 

Zonder te overdrijven: het is eigenlijk niet in woorden te bevatten op hoeveel vlakken Nel ons gezin heeft ondersteund. 

Zij heeft zelfs een nacht ons zoontje geobserveerd om te bezien waar het nou steeds mis ging met het slapen en hoe wij dat konden veranderen. Dat alles om ons een ervaring met een tweede kind met "slaapproblemen" te besparen. 

De mentale ondersteuning en het vertrouwen dat zij ons keer op keer gaf is onbetaalbaar.

De term kraamverzorgende dekt niet de lading voor Nel. 

Personal Life & Family Coach zou enigszins in de buurt komen. 

Volgens Nel heeft ze niet meer gedaan dan een kraamverzorgende behoort te doen en is de kwaliteit die je eigenlijk altijd zou mogen verwachten. 

Wij weten uit ervaring dat dit geenszins het geval is. Deze kennis en kunde zouden wij alle prille ouders bij hun eerste baby gunnen, maar Nel is onvervangbaar en onvergelijkbaar met welke kraamverzorgende dan ook. 

Nog in de kraamweek beseften wij hoe zwaar het afscheid zou vallen. Het was een genoegen om dit mooie mens te leren kennen. 

Wij nemen deze onvergetelijke week mee in onze herinneringen en passen de tips en trucs nog dagelijks toe.

 

Familie Cetin.

 

Referentie Haarlem

 

Nel was onze kraamverzorgende van onze tweede dochter en ze heeft ons een waanzinnige week gegeven. Bij onze eerste dochter was de kraamzorg een niets toevoegend geheel. Na een week zorg bleef ik achter met twijfels, vragen en niet werkende borsten!

Bij Nel heb ik ervaren wat een goede kraamhulp met je doet. 

Ze neemt de zorgen en twijfels weg, heeft mij begeleid bij de borstvoeding ( wat nu wel lukt!), ze creëert rust en regelmaat, ze zorgt voor jou en ook voor de rest van je gezin. 

Daarnaast is Nel een buitengewoon bijzonder mens voor mij. Ze is helder, krachtig, en passie-vol maar ook heel gezellig. Hierdoor voelde ik me ook krachtig en zorgeloos. 

Ik heb deze week letterlijk op een roze wolk gezeten en ik weet dat dit door Nel komt. Oh, en ze kookt ook nog eens geweldig lekker: lunch, diner, toetjes, alles even buitengewoon lekker.

Zo moest ik dan ook tranen met tuiten huilen toen het moment van afscheid daar was. Ik ben haar ontzettend dankbaar, ze is "one of a kind". 

Haarlem 2017: Erika, Arne, Vera en Loes. 

Referentie Haarlem

In mei 2016 hebben wij een dochtertje gekregen, ons 3e kindje.

Hadden we maar eerder geweten dat iemand als Nel bestaat.

Onze kraamweek is fantastisch geweest.

Nog niet eerder hebben wij er zo van genoten.

Nel doet haar werk met veel plezier , dit merk je aan alles. 

Ze brengt rust in je kraamweek. Ze zorgt niet alleen voor het pasgeboren kindje maar ook voor broertjes en zusje en doet dit met veel warmte.

Nel is flexibel, ze heeft zich aangepast aan het ritme van ons gezin.

Mooier kan niet! Als kers op de taart maakt ze waanzinnige toetjes.

Joost, Iris, Diede, Tije en Daantje.


Referentie

Nel is een lifesaver. Ze was bij ons vanaf de 5e dag en heeft van onze kraamtijd een onvergetelijke week gemaakt.

Ze is warm, grappig en vriendelijk en kan geweldig koken. (Vraag haar de tobleronemousse te maken, je zal er geen spijt van krijgen!)

Belangrijker is nog dat ze structuur aanbracht. Binnen 1 dag bracht ze ritme in de voeding, het verschonen van de luiers en de visite.

Wij veranderden van twee uitgeputten mensen in een goed uitgeslapen vader en moeder.

Maar boven alles gaf zij ons het zelfvertrouwen en de aanmoediging die jonge ouders zo ontzettend nodig hebben. Ze gaf ons en onze zoon een geweldig geschenk: een ontspannen startschot, en zin in de maanden die hierop volgen.

Met enig verdriet hebben we afscheid van haar genomen. Maar we weten dat we het nu zelf kunnen, en zijn vastbesloten haar opnieuw te bellen als we ergens tegenaan lopen of om weer eens bij te praten.

Nel is een vrouw om niet snel te vergeten en we kunnen haar met de volste overtuiging aanraden.

Willem, Sarah en Ezra.

Amsterdam, december 2015 

Referentie

We hadden geen idee wat we van kraamhulp mochten verwachten. Na een intakegesprek met het kraambureau werd al gauw duidelijk dat een goede persoonlijke klik essentieel is om een fijne kraamweek te hebben. In september 2014 werd onze dochter geboren. Om 8.00 uur verlieten we het ziekenhuis en om 11.00 uur stond Nel gelukkig bij ons op de stoep! Want ineens ben je moeder, en hoe dan verder?

 

Met heel veel zorg en liefde heeft Nel alle onzekerheden en vragen die horen bij het kersverse moederschap, weggenomen.

Ze is betrokken en meedenkend.

De zorg voor de baby en voor mijzelf was geweldig. Daarnaast heeft ze heerlijk gekookt voor mijn man en mij, en draaide ze haar hand niet om voor een huishoudelijk klusje (indien gewenst).

Ze heeft gezorgd voor en top week en mij geholpen om ook daarna alles op de rit te houden.

Nel is een lieve vrouw met een bak ervaring. We zijn erg dankbaar voor haar hulp en roepen die graag weer in als de tweede zich aandient!

Jet, Amsterdam.

Referentie

Op zoek naar goede kraamhulp? Search no further!

Eind juli 2014 ben ik bevallen van een tweeling. 

Nel kwam een week bij ons kramen en wat een heerlijke week was het!

Door Nel voelde ik me op mijn gemak en tegelijk ondersteund.

Mijn eerste zoon is geboren in Engeland waar ik geen kraamhulp heb ontvangen, dus ik wist niet dat de kraamtijd zo fijn kon zijn. In no time liep de zorg voor de tweeling op rolletjes.

Nel staat helemaal voor je klaar en verzorgt niet alleen de baby en de moeder maar ook de rest van het gezin.

Niets is haar teveel. Ik  kan iedereen Nel aanbevelen.

Bibi, Amsterdam-Zuid